Calabrese zucchini and potato fritters
Per la versione originale in italiano Frittelle di zucchine e patate alla calabrese. vedere qui.
During the summer we often plan barbeques with our friends and Carmela always prepares her Calabrese zucchini and potato fritters, they are really one of a kind. As soon as she fries them, they are already gone and they are so good that everyone even risks getting burned. They are really enjoyable while hot and crispy. It is our favorite appetizer. My son really likes them and so I decided to prepare them and surprise him and you can’t imagine how happy he was!!!
Calabrese zucchini and potato fritters
Use a mandolin to slice the potatoes, the zucchini and the onion. Place the flour and the grated cheese in a bowl. Add the water gradually, as it is absorbed, incorporating it with a whisk.
Add the potatoes and stir them into the batter, next add the zucchini, the zucchini flowers cut into strips, the onion and the chopped parsley. Season to taste with salt and ground black pepper.
Place a generous amount of olive oil or frying oil (corn oil or peanut oil) in a pan. When the oil is hot, add the vegetables mixed with the batter by the spoonful, a few at a time. Turn them over when golden on the first side, to be sure they will be crisp. Then remove them when golden and place on a paper towel to absorb the excess oil.
Serve Calabrese zucchini and potato fritters hot sprinkled with salt.
Ingredients for four persons
- 200 gr all purpose flour
- 20 gr grated Parmesan cheese
- 200 ml (approximately) water
- 2 potatoes
- 3to 4 zucchini flowers
- 2 zucchini
- 1/2 sweet red onion
- salt
- pepper
- parsley
- oil for frying
che sfiziosità, sarei capace di mangiarne un vassoio intero ! Buona settimana, un bacione
Anche in inglese.. la sua bontà si percepisce benissimo! <3 <3 Che piattino, amica cara! I miei complimenti! Tvb
Anche in inglese adoro le tue creazioni sempre curate golose e sfiziose!
molto interessante non conoscevo questo modo di preparare le zucchine e le patate, brava
buoniiii!!! anche noi gli abbiamo preparati la settimana scorsa 😉
buon inizio settimana cara un bacione
scusa l’assenza ma sono stata senza internet e potevo collegarmi solo dal cell
baci
Mamma Giovanna, che spettacolo!!!! Complimenti!!!!!!!
che meraviglia, queste frittelle sono troppo sfiziose e gustosissime, mi hanno fatto venire un’acquolina incredibile:))
un bacione e grazie mille per la condivisione:))
Rosy
Che sfiziosità cara……li adoro!!!!!